Friday, June 6, 2014

Lebam sudah mata mummy

Salam semua,

Hari ni macam hari yang lemau untuk ain. Tak tau mana silapnya zara kul 4pg kot bangun dan nangis. Bila ain n husband kasi susu dia x nak minum. Keep on nangis. So cakap la kat husband maybe zara kembong kot. Sekali tepok2 perut dia bunyi kembong lah. So amik minyak urut kat kaki, perut, ari2 n blkg dia. Ingat kan diam la lepas urut tu. But then still nangis lagi. Kuat pulak tu. Kita lagi la tambah risau kan. Zara pun x reti nak cakap ape yang sakit ke hape ke kan.

Pastu ain teringat yang ain ade gripe water. Cepat2 suruh husband p amik gripe water tu n kasi kat zara. Bila kasi jer zara terus kentut2. So ain consider betul la tu zara kembong. Kat mana la silap yang membuatkan zara kembong. Terfikir2 dan ain tercari2 sebab ianya terjadi. Even da kasi gripe water n zara kentut2 zara tetap nangis jugak. Nangis tu plak mata pejam. Ngantok lagi ke hape x tau la.

Dah buat macam2 tu ain terus terfikir suruh husband pasangkan buai zara yang sekian lama tak guna. dah pasang tu ain terus buh zara dalam buai. Dan magik tau. letak2 jer terus diam. So ain terus enjut2 dia dengan harapan zara nak tido la semula. Tapi x de harapan nampaknya bila mata dia bulat jer. so ain hulur tangan kat zara. terus zara pun hulur tangan dia jugak. Nak kuar dari buai. Kuar dari buai dia terus senyum.

Anak oo anak. Uji mummy n daddy eh? Bila pagi tadi hantar kat babysitter ain cerita lah ape yang jadi. Babysitter suruh jangan pasang kipas kuat sangat. Kipas kuat pun boleh jadi punca baby kembong. So malam kang kena kurangkan la kelajuan kipas tu.

To all mummy out there, ada tips tak untuk elakkan anak kena kembong? Please share ye.


0 org yang baik hati komen:

Post a Comment