Thursday, January 10, 2013

19 minggu sudah....

salam semua.... lama kan ain tak hapdet blog pasal pegnant2 ni kan? kalau ikutkan kat fb lagi lah ain jarang share.... sampaikan ade di antara member yang tak tau... bukan tak nak share tapi tu lah ain ni ada rasa yang sangat malas nak update ape2 dalam fb mahupun dalam blog....

semalam ain ada check up di KK.... misi kira punya kira ain dah 19 minggu hamil... dan untuk pengetahuan korang di minggu ke 17 baru lah ain boleh makan macam biasa malahan sebenarnya lebih la dari biasa.... check up last month turun berrat 2KG... alhamdulillah misi n doktor tak marah ain.... dan semalam p KK berat ain naik 1.3kg... Misi kate lebih 800g dari yang sepatutnya naik... haiyokkkkk....

Serius ain memang selalu lapar... lapar dan lapar... so ape lagi makan jer lah.... huhuhuh..... BTW, untuk pengetahuan korang misi tak kasi ain acid folic dah... depa cuma kasi OBIMIN... tapi tu lah ain akan muntah bila makan OBIMIN.... jalan penyelesaiannya kena lah minum ape2 jus selepas amik obimin... tp kadang ain mkn gule2 jek... ok jgk lah... tak muntah2 dah.... so selesai satu masalah ain....

mengikut kate misi next check up yakni next month kena naik 2KG... maknanya 1 minggu setengah kilo.... harap2 tak lebih la hendaknya....

sekarang ni ain tengah fikir nak cari baby sitter dan jugak bidan utk urut pas bersalin... hakikatnya memang awal lagi tapi ain tak nak lah dah last minit baru nak cari kan? Bila duk cerita kat dak2 opis depa kate biar lah mak ain yang jaga.... Adushhh kamu2 semua telah membuatkan ain rindukan arwah mama ain... andai arwah masih ada mesti arwah jaga ain kan? kan? tul kan....

1 org yang baik hati komen:

  1. Kak Ain!!!! Alhamdulillah kak ain sihat :)
    Betul tu kak ain.. Kena fikir dri awal. Last minit nnti kelam kabut plak :)

    ReplyDelete