Saturday, August 18, 2012

Ramadhan dan Syawal lebih bermakna dengan The Cube

Bila tiba bulan Ramadhan bermakna selepas itu bulan Syawal... Syawal merupakan bulan yang cukup di nanti-natikan tak kira la sama ada orang dewasa maupun kanak-kanak.... Pada waktu ini lah keluarga, adik beradik dan kawan-kawan akan berkongsi rasa gembira, cerita dan sebagainya... Nampak tak kat situ yang semua akan bergembira pada hari tersebut....

Raya harus la ada lagu-lagu raya yang best, makanan yang sedap-sedap belaka dan pakaian baru....

Disini ain nak kongsi beberapa TIPS untuk korang....

TIPS #1 :: Rangkaian lagu Ramadhan & Syawal

Mulanya Ramadhan pasti diantara kita mencari atau mendownload lagu keagamaan dan kemudian menjelangnya Syawal kita semua cukup teruju untuk mendengar lagu Hari Raya.... Contohnya lagu Balik Kampung, Selamat Hari Raya kan? kan?

Untuk mendapatkan himpunan lagu Klasik dan lagu Raya baru atau lagu bulan ramadhan boleh lah check ke MUSICUBE atau klik SINI





Tips # 2 Belajar untuk menjadi lebih baik

Bila tiba bulan syawal mesti antara kita berusaha untuk menjadi lebih baik dengan mendekatkan diri dengan aktiviti di Masjid, mencuba resepi baru, bagaimana menjadi tuan rumah yang baik.... betul tak?

Ingat kita tak kan berubah andai kita tak berusaha untuk berubah.... Kalau korang nak mendapatkan TIPS gaya hidup terbaik, MMS untuk bulan Syawal yang akan tiba ni... Jom kita langgan Lifecube.... Tak pun klik SINI


TIPS #3 Menguatkan ikatan persahabatan dengan rakan-rakan

Tak sah kan kalau bulan Syawal tak buat rumah terbuka? kan? kan?

so tiba masanya untuk kite menguatkan dan mengeratkan ikatan persahabatan di bulan Syawal... Menjemput rerakan ke rumah, kenal dengan lebih dekat lagi dan berkongsi cerita, bergambar dan tentunya kita semua seronok dan Syawal akan menjadi lebih bermakna ;)

Jom dapatkan kawan-kawan baru di Frencube atau klik SINI






Tips #4  Buka Minda, Hati dan Telinga

Yup... Ini perkara yang paling penting dan kita semua harus tekankan di bulan Ramadhan khususnya... Mendengar zikir refleksi harian dan mendengar surah-surah dan ikut sama membacanya.....

Tiba plak Syawal kita akan di hidangkan dengan rankaian lagu-lagu yang ceria, meriah dan membuatkan kita rasa gembira..... Banyak sebenarnya yang kita boleh belajar di bulan Ramdhan & Syawal kan? So jom kita manfaatkannya... Sekarang ni senang jer... Semua ada di Radio Cube dan korang akan sentiasa tersenyum... tak pun korang Klik SINI



Tips #5 Ekspress kan rasa CINTA

Owh... mesti korang tersengih-sengih sekarang nie kan?

Semestinya bulan Ramdhan & Syawal lebih istimewa apabila kita dapat berada dekat dengan insan yang kita sayang... kan? kan? Pasti kita akan menghantar MMS, SMS dan sebagainya kepada Insan yang kita CINTA dan SAYANG....

Hantar mesej kelakar, Ucapan yang kelakar dan SUARA POKES untuk tunjukkan kasih sayang anda!! seharusnya biarlah ianya jujur dari hati korang okey....



TIPS #6 Dapatkan The Cube

Amat mudah ikut TIPS 1-5 bila korang dah dapatkan The Cube.... Cuma layari www.thecube.my atau klik SINI dan pasti Ramdhan dan Syawal jadi lebih tertarik dan dabomb....  Kandungan yang luar biasa hebat dan banyak info dan details yang korang nak.... Cube adalah teman yang cukup sempurna untuk musim ini... jom cuba ya....






3 org yang baik hati komen: