Saturday, August 18, 2012

Bila bulan syawal tiba... budak2 mesti ingat duit raya... kan... kan

salam semua.... diam ta diam kita dah sampai ke penghujung Ramadhan.... InsyaAllah Ahad @ Isnin Malaysia akan menyambut kedatangan Syawal...

Ape orang ingat atau pikir bila Syawal datang?? antaranya

1) Baju Baru

2) Duit Raya

3) Balik Kampung

4) dll

hurm bagi kanak2 dan jugak kadang2 kita yang besar ni pun sibuk nak pikir duit raya? tul tak? bagi yang dewasa n bangka seperti ain mesti tengah pk nak bagi duit raya berapa? tukar duit baru... sampul duit raya yang comel lote dan sebagainya...

dan bagi kanak2 pula.... mind set dah tentu2 mengharapkan dapat duit raya dari mak ayah, kawan2 mak ayah, saudara mara dan jiran tetangga....

ni antara duit raya yang ain dan suami sediakan ;)


BTW, Korang ada pengalaman lucu tak pasal duit raya? cer share dengan ain ;) untuk ain tak der lah yang menarik.... sbb zaman kanak2 ain tak der lah best sgt... seingat ain sekali jek kot ain berkonvoi reramai bersama kawan2 rumah ke rumah.... selebihnya ain byk bersama family... so tak der yang menarik hihihihi....


1 org yang baik hati komen: