Monday, July 9, 2012

Review : Buffet Ramadhan Mines Wellness Hotel 2012

Part 1 & Part 2... ain buat dua sbb banyak gambar....

Ramadhan akan menjelma tidak lama lagi... dan ain berpeluang untuk bersama-sama media hebat untuk merasai sendiri hidangan buffet Ramadhan yang di jemput oleh Ms. Yvonne Sam dan Ms. Dhahchayni.G.

Terus terang ain katakan yang rasa kerdil sangat tadi... sebab yang datang tu terdiri dari Wartawan dan Photographer News Straits Times, Utusan, Kosmo.... Perghhhh.... semua media yang hebat dan terkenal lagi gagah perkasa... Tapi ade dua blogger yang ain jumpa kat sana iaitu Mr. Hamzah Ian dan Mr. Fendy Ahmad...

Pihak Hotel menamakan Iftar Ramadhan sebagai tema Buffet Ramadhan kali ini... Untuk pengetahuan semua ianya cuma RM80++ untuk dewasa dan RM45++ untuk kanak2 berumur diantara 5-11 tahun... Terdapat lebih 100 jenis menu untuk kite semua mencuba dan menikmatinya sepuas-puasnya.... 

Istimewanya hotel ini apabila ianya "SMOKE FREE", udara yang segar dan pemandangan yang indah... 

Hotel ini menampilkan menu lain dari yang lain antaranya ialah Gulai KAWAH Kepala Kambing Ala Kampung yang mana merupakan resepi turun temurun Chef Saiful. Dan juga terdapat Cekodok Durian & Roti Durian (roti canai durian) mmg rasanya sangat2 sedap dan tentunya kita tak akan dapat di mana-mana hotel lain....

korang nak tengok rupa gulai kawah kepala kambing tu? tengok bawah ni okey...

Kari Kepala Kambing 
SAMBAL PEDAS KEPAH JOHOR


NASI BERIANI KUKUS

RENDANG AYAM KAMPUNG

SAYUR KOBIS GORENG KUNYIT HATI AYAM

DAGING KURMA

KETAM MASAK LEMAK CILI API

SOTONG SAMBAL PETAI (SEDAPPPPPP SANGATTT)

ROTI JOHN

KAMBING GOLEK :)

IKAN KUKUS

KIRI : MURTABAK / KANAN : ROTI CANAI DURIAN

CHEF SAIFUL 

ANTARA BUAH-BUAHAN YANG ADA


KUIH LAPIS

PENCUCI MULUT


KARI KEPALA KAMBING :) 


Alamat Hotel : 

Mines Wellness Hotel (Abdul & Charlie's)
Jalan Dulang, Mines Resort City,
43300 Seri Kembangan
Selangor Darul Ehsan

T : +603 8943 6688 ext 1122
F : +603 8943 5555
E : enquiry@mwh.com.my

Untuk pengetahuan semua buffet start dari 23hb Julai 2012 sampai 16hb Ogos 2012 sahaja.  



8 org yang baik hati komen:

  1. wah bestnye dpt jemputan utk buat review :)

    ReplyDelete
  2. @yana : tu lah kan rugi... tp event yg tu pun best per? ade FA lagi :)

    Naniey : hihi... syukur Alhamdulillah tu pun berkat info dari blogger Yana Yassin

    Falsya : haah mmg dappppp sgt.... :)

    ReplyDelete
  3. Wah sonoknya die.btuah badan dpt jemputan tu :)

    ReplyDelete
  4. wah kari ! ..kepala kambing plk tuh, bole ler celebrating my besday on 16th Aug nanti...hee.

    ReplyDelete
  5. wahh ade ke nak sambut dgn kari kepala kambing?

    ReplyDelete
  6. aduhh laparnyer tgk mknn2 tu, hukhuk~~

    ReplyDelete