Wednesday, June 27, 2012

Setiap pasangan yang berkawin mesti la nak zuriat kan... kan...

hurm.... sejak dua menjak nie memang senang sangat sentap mentap.... asyik pk pasal anak... tp tulah tak der rezeki kami suami isteri lagi... 16 julai ni genap la setahun kitorang kawen....

kadang2 kite tak lah fikir sangat tp di sebabkan orang asyik tanye nape tak pregnant ag.... siap ade yg cakap "korang tak reti maen ni" macam mintak kena cili jer mulu hamba Allah tu kan.... nasib la ain jadi penyabar tetiba.... al maklum lah yang bercakap tu da berusia sket.... :)

Kita hanya mampu berusaha dan berdoa selebihnya Allah lebih tau segalanya,.... jangan la dok ckp sesedap rasa jek... tanpa pk perasaan orang yang mendengar tuh....

entah lah kan.... mungking orang laen senang... asal sentuh jadik... asal sentuh jadik.... tp kan tak semua orang macam tu... dah Allah belum nak bagi rezeki kepada kami... nak buat macam mana kan? kan?

kalau ikut hati hari ni jgk nak pegnant.... korang semua doakan ain cepat2 pegnant k.... amin2...

mode : sayu hati nie... mengalir air mata buat entry nie...

11 org yang baik hati komen:

  1. sabar la ye dear...
    rezki tuhan ank2 2...jgn hirau sgt ngn ckp2 org ni....mmg stress d buatnye..yg pntg kte usaha n doa k?..jgn sedey2 taw

    ReplyDelete
  2. kena bw berbincang n bt rawatan awal..mg cpt dpt anak...akak 8 thn tgg tau br dpt mia nan sorang tuu..

    ReplyDelete
  3. sabar yea kak...rezeki Allah kita x tau bl Dia kn bagi tp insyaAllah akan ada 1 hr naty...bnyk2 berdoa n jgn hiraukn ckp2 org 2 sbb mulut org kita mmg x bole nk tutup kn..hepi2 yea kak ^_^

    ReplyDelete
  4. Zuriat... mmm... rezeki semuanya datang dari Allah... Kita sebagai hambanya hanya mampu berusaha, berdoa dan tawakal...

    Teman pun mengalami masalah yang sama macam awak masa awal perkahwinan dulu.

    Usaha ada banyak cara. Salah satunya dengan mendapatkan rawatan.

    Moden - ujian tahap kesuburan / kesihatan.

    Alternative - yg nie agak sukar di terangkan... tapi ramai jugak yg dah berjaya...

    ReplyDelete
  5. salam kenal.. eh event shurah tue duduk kat sebelah kan.. hehehehe

    BTW... sabor yer.. rezeki Allah tentukan.. jgn putus asa.. saya nie pun asyik dok dengar bila nak bagi adik kat Qaisara?.. samalah tuh!! blum ada rezeki...

    pedulikan aje org memang tak habis bertanya itu ini sampai bila2.. lumrah!!

    Saya doakan awak ok!!

    ReplyDelete
  6. salam kenal.. eh event shurah tue duduk kat sebelah kan.. hehehehe

    BTW... sabor yer.. rezeki Allah tentukan.. jgn putus asa.. saya nie pun asyik dok dengar bila nak bagi adik kat Qaisara?.. samalah tuh!! blum ada rezeki...

    pedulikan aje org memang tak habis bertanya itu ini sampai bila2.. lumrah!!

    Saya doakan awak ok!!

    ReplyDelete
  7. siapa tu yg ckp mcm tu?? jgn cili mulu... kita cili yg bawah tu.. relax sis.. aku faham ape yg u rasa.. aku baca, aku dgr, aku rasa semua ni... aku sedih n mengalir air mata juga... tapi ingat, kalau kita tak kuat, org mengata lagi kan?? so be strong.. i know u can do it sis.. mane ade org tak tahu main?? gila ker... aku kadang2 bila dgr benda2 mcm ni rase taknak pregnant.. nak tahu kenapa??? nanti org yg belum pregnant mesti ckp, untung ar leh pregnant, best ar ada anak... aku tak mau ada yg berkecil hati.. aku terasa gila bila org ckp mcm tu.. aku kalau boleh nak semua bahagia, ada anak. tapi kene ingat, ada sbb Allah lambatkan.. ada sbb u lom pregnant.. boleh tnye husband aku, aku sedih tiap kali baca org yg lom pregnant mengadu.. aku pon tertekan... aku pernah berdoa, kenapa org tu yg dpt mcm tu, kenapa bukan aku??? dah ar aku tak leh tulis dah ni... sbb ni jugak Qis takde adik lagi... sebab ni lah..

    ReplyDelete
  8. Altyernative tu, maksudnya cara perubatan yang lain la... Actually, teman and wife ada try kat C.T Alternative, di Meru, Klang. Banyak juga orang dah cuba... and ada juga testimonial yang berjaya... Teman berhasil juga, tapi tak ada rezeki... masih lagi berusaha

    ReplyDelete
  9. blh tak pm saya rawatan tu? alamat tempat tu? senang nak cari....

    ReplyDelete