Tuesday, June 17, 2014

Sinopsis Filem Pengantin Malam

Filem Pengantin Malam mengisahkan tentang seorang isteri, Maya (Nora Danish) yang mengalami amnesia selepas kemalangan jalan raya. Sejak dari hari itu, Maya sering diganggu lembaga misteri sehinggakan suami Maya, Razif (Farid Kamil) terpaksa membawa Maya berehat di Villa keluarga Razif.

Namun gangguan itu tidak berhenti malah semakin teruk sehinggakan Maya tidak dapat mengawal perasaannya. Pelbagai ikhtiar telah dilakukan oleh Razif yang tidak percaya gangguan yang terjadi pada Maya adalah benar sehinggakan hubungan mereka semakin renggang.

Villa yang mereka diami itu juga memberi pelbagai persoalan terhadap Maya kerana cilla tersebut didiami seorang tukang kebun. Perlakuan pelik Maya mendapat reaksi yang berbeza dari tukang kebun itu malahan sikap Maya yang semakin hari semakin pelik itu membuatkan Razif mencari seorang doctor pakar untuk mengubati penyakit yang dialami Maya.

Adakah Maya terus berkelakuan pelik selepas mendapat rawatan dari doctor tersebut? Dan apakah kaitan tukang kebun dan villa yang didiami Razif dan Maya?


Nantikan filem seran “PENGANTIN MALAM” di pawagam 16 Jun ini

Klasifikasi: P13
Genre: Seram
Tarikh Tayangan: 19 Jun 2014
Bahasa: Malay
Pengedar: METROWEALTH
Pengarah: Eyra Rahman
Pelakon: Nora Danish, Farid Kamil, Nina Iskandar

0 org yang baik hati komen:

Post a Comment