Sunday, January 27, 2013

Obimin buat ibu mengandung mual dan muntah?

Betul ke? korang ada pengalaman tak?

Kalau untuk ain lah kan.... Makan new obimin ke Obimin pluz ke memang muntah... sampai doktor kat hospital suruh stop makan obimin dan makan Folic Acid dulu.... Tapinya sekarang ni ain dah dapat jalan penyelesaian untuk muntah2 tu.... Setiap kali lepas makan obimin terus makan gula2 ke? Air oren ke? hasilnya??? tak muntah dah lah...

Untuk korang2 yang muntah2 leh try cara ain yek.... yang bagusnya makan obimin ni kita tak perlu ambil ubat2 lain... Just amik obimin dah cukup.... so good kan... kalau dulu adik ain preggy ain rasa byk jgk jenis ubat yang dia kena amik....

Ye lah bila berbadan dua ni memang kena try and error lah.... termasuk jugak lah dalam bab makan2...sbb ain di awal kehamilan sampai 4 bulan langsung tak boleh makan ikan... IKAN?? biar betik kan?? tapi tu lah realiti nya.... so terpaksa la hari2 makan ayam... ayam dan ayam sampai ain naik muak kot.... huhuhu....

Halamak dah masuk bab lain plak kan? nnti lah ain share yek... ain nak tgk melodi sat ni....

0 org yang baik hati komen:

Post a Comment