Sunday, November 18, 2012

Pengalaman awal-awal mengandung

Salam semua... ari ni ain sangat bersemangat untuk share pengalaman ain....memula ain pregnant kan ain tak then memang tak der rasa ape2... cuma ade teringin makan ketam jek... tu jer...

Untuk pengetahuan uolss ain tau ain pregnant bila usia kandungan 5  minggu... harus la part yang mungkin perlu share memula ialah masa buat UPT.... serius ain ni agak tak der rasa nak buat UPT sbbnya ain selalu tgk negatif jek... Sepanjang perkahwinan ain 1 Tahun 3 Bulan memang tak pernah sekali ain tengok UPT ain positif... Jadinya UPT ain buat waktu husband tak bangun tdo lagi... Sebabnya?? Harus lah tak nak kecewakan husband... Ain syg dia sgt2 kot... kalau dia kecewa ain lagi kecewa... Cuma kami berdua sepakat untuk tak fikir sangat pasal baby... Sape tak nak kan?? semua orang nak  ye dak??

Then bila tunggu2... sekali dua line... terkedu sekejap sebelum p kejut husband.... husband dok tgk pun terkejut... then terus p klinik nak buat pengesahan... yang mana ain pegi Klinik Mediviron... Thenm  part paling haru biru bila ain nak kencing tak leh... kuar sikit jer... then try luck la tanye misi kat situ cukup tak? then dia kate cukup.... duduk kejap then doktor panggil... Doktor boleh kate tak mengandung.... Then doktor tanye awk check positf ke? ye lah ain jwb kan... then doktor suruh nurse dia buat UPT sekali lg... then nurse ckp kencing tak cukup... then doktor tu boleh kate ape tau... amik balik kencing yang dalam UPT yg first tu... HAIYOOOOO DOKTOR... sakit hati ain... pas tu nurse kate tak boleh lah doktor.. then tetiba misi datang semula dia kate... "Doktor dua line lah" pas tu si doktor tu jawab "tak clear" mengong kan... then doktor ckp dia kate ain tak pregnant tapi dia nak ain anggap ain pregnant dan dia suruh ain makan acid folic.... ain pun biasa lah tak reti nak terima macam tu...ain dah tgk NEGATIF tu  berape kali... Hati ain berat mengatakan ain memang pregnant...

So ain ckp dgn husband ain nak beli UPT yang RM30 tu yang ade tulis berape weeks skali tu... nak d jadikan cerita ain beli satu then husband pun beli jgk...dah alang2 ade 2 tu jadinya ain ckp kat husband... nak test skrg tak... mase tu dh kul 6.... then husband kate OK... terus la ain test.... duduk punye duduk UPT tu tulis POSITIF... berape minggu tu tak kuar lagi... Skali tadaaa kuar la "2-3 weeks"... seronok sangat tengok...

Pas tu esoknya tu kan ade lagi satu UPT try le pagi tu... kuar result yang sama jgk "2-3 weeks".. sah2 la confirm pregnant...

Ya Allah rasa hati ni tak boleh nak d gambarkan lah... Ain percaya Allah swt tau ape yang terbaik untuk umatnya... yang penting kawan2 terus berusaha dan jangan stress2... enjoy yeah

2 org yang baik hati komen:

  1. Tahniah,.. Arghh, touching plak baca entri ain nie. Hope one day kita akan rasa pengalaman yg sama :P

    ReplyDelete
  2. Singgah sini masa google pasal upt negetif.tp sy mmg confirm tak mengandung.xpe mungkin rezeki saya lambat sikit.doakn saya jugak ye

    ReplyDelete