Tuesday, September 4, 2012

Full Entry :: Majlis Pra Tonton Filem Salam Cinta

ku gagahi jugak untuk buat entry.... kenapa?? sbb ain rasa sangat rugi andai ramai yang tak tau yang cerita nie best..... kenapa ain kate best?? tu kejap lagi ain ckp k.... tapi yang sangat mengujakan bila peminat tegar filem omputih boleh kate filem nie best.... siap kasi 5/5 bintang jugak kot.... dan en suami ain pun sama kate citer ni best....

meh baca sinopsis

Salam Cinta mengisahkan tentang Amirul, pelakon yang menerima tawaran memegang watak lelaki yang kuat pegangan agama. Oleh kerana dibesarkan dalam suasana moden, dia ke sebuah kampung untuk bertemu seorang imam untuk mengetahui cara hidupnya.

Di kampung itu Amirul bertemu Laila dan jatuh cinta dengannya selepas melihat kelembutan, sikap rendah diri dan berbudi pekerti kepada keluarganya. Walaupun 'playboy', Amirul mula berubah sikap untuk memenangi hati Laila.


FILEM: Salam Cinta
ARAHAN: Azhari Mohd Zain
PELAKON: Kamal Adli dan Diana Amir
GENRE: Romantik Islamik (tapi ain tambah satu lagi KOMEDI)
TAYANGAN: 6 September 2012

Pendapat Ain
  • cerita yang penuh dengan mesej dan teladan
  • komedi yang sepontan
  • lakonan yang mantop
  • ain paling suka part solat istikharah dan diana amir dapat jawapan dan dia buat sujud syukur... (best2 sgt part nih)
  • cerita ni wajib di tonton oleh semua peringkat umur dan sangat wajib d tonton oleh sape2 kat luar tu masih tak pasti dengan jodoh diorang.... 
  • lokasi pengembaraan yang cantik
Pendapat Kak Siti

sebuah filem yg harus di tonton..jalan cerita yg menarik..sempoi dan lokasi pengambaran yg sangat cantik..setiap sudut memukau pandangan..dalam ketawa bersulam airmata..itulah SALAM CINTA..:) 

5/5bintang

Pendapat Mr A ( Peminat Tegar Cerita Omputih)

Saya jarang nak bagi komen kalau saya tak suka satu2 filem tu... tapi bila saya tgk filem ni ianya lain dari yang lain.. Part yang saya suka part ustaz tu bagi tau secara details kena solat taubat, pastu scene yang Diana Amir dapat petunjuk yang mana tunjuk secara details jugak beliau solat istikharah dan seterusnya bila dia terima petunjuk tu dia terus sujud syukur yang mana ramai orang tak tau dan boleh di jadikan panduan.... 

5/5 bintang

Pendapat Miss Amylia Azhar

Pendapat amy. Cerita Salam Cinta yang berunsurkan komedi islamik ini banyak pengajaran. Manusia bila mendapat hidayah, hati tidak lagi kosong. Mengajar erti sabar, percaya akan pada takdir dan percaya akan segala ketentuanNYA adalah yang terbaik. Sesuai untuk ditonton oleh seisi keluarga. 

Pendapat Miss Diana

Cerita salam cinta sesuai ditonton oleh semua terutama remaja kerana dia memaparkan isu percintaan dalam bentuk islamik.. Remaja kena tau, bercinta tak semestinya kena pengang tangan atau berpelukan.. Salam cinta merupakan cinta islamik yg sangat menarik dimana selain kisah percintaan, ia ada juga menyelitkan kisah komedi dan tidak hanya fokus pada percintaan.. Para pelakon yg dipilih sangat sesuai dan berpadanan dengan pelakon


5 org yang baik hati komen:

  1. waaa.. diana amir ada berlakon.. suke tgk life die skang.. :)

    P/S: Nanti nani post entri resepi kek tu eh.. :) mungkin esok atau lusa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah suwiit jer kan.... ok dik akak tggu entry tu yer

      Delete
  2. serius ke best??tkut cm cte 7 petala cnta..agk kecewa ckit....klu da mmg best, nih yg nk g tgk...

    ReplyDelete
  3. Pendapat saya,.. tak masuk sekali eh,.. hihihi.

    ReplyDelete