Tuesday, June 26, 2012

Perlancaran Avast Versi 7 & Mobile Apps "WeChat"

Hi semua....  Pada malam Rabu yang lepas (20 June 2012) ain berpeluang sama-sama untuk berada di majlis perlancaran Avast dan juga Mobile Apps "WeChat". Terima kasih kepada blogger femes "BroFramestone" kerana sudi ajak ain untuk sama-sama ke majlis tersebut. Perlancaran di buat di Velvet, Zouk pada jam 6 Petang sampai 10 malam....

Apa yang penting event tersebut sangat happening.... :)


Sape kat sini pakai Android @ IPhone? Jom lah kite install Apps "WeChat" ni... Kenapa nak install? 

* 100% lain dari apps yang lain

* Ada banyak cara untuk kita cari kawan antaranya "Look Around", "Shake" & "Drift Bottle"... 

* Shake tu fungsi dia macam nie... Kite "shake" HP kita dan dia akan dapat detect HP lain yang turut sama "shake" waktu kita "shake" tadi... Sampai ke negara China dia boleh detect... Kalau tak faham... korang download dulu... nanti kalau tak faham tanya ain okey. Untuk fungsi "Look Around" dan "Drift Bottle" korang try sendiri okey.

Untuk pengetahuna semua "WeChat" ini adalah dibangunkan oleh "TENCENT" di China. Dan buat masa ini ianya hanya boleh digunakan oleh Android, iPhone, Windows Phone, and Symbian platforms sahaja... Application ini telah secara rasminya di lancarkan di Weixin, China pada Januari 2011 dan pada Oktober 2011 ianya disokong oleh pelbagai bahasa utama beberape negara  dan di jenamakan semula sebagai "WeChat" pada April 2012.

Untuk info lebih lanjut boleh klik di SINI.



Sekarang kita cerita pasal Anti Virus Avast pulak.... 

Anti virus Avast yang di lancarkan ialah versi 7... Serius ain tak pernah cuba Avast sebelum ini tapi setelah ain Install di Laptop ain dan ain dapati ianya lebih bagus dari Anti Virus yang ain pakai sebelum ini... Untuk korang dapatkan full protection harus la dapatkan yang Premium bukan yang free download okey....

Avast Version 7 ini boleh di dapati bermula dari harga RM29++ untuk satu pc..... 

antara Anti Virus yang ada :)

avast! Pro Antivirus
 * Advanced protection
 * Antivirus with more features


avast! Internet Security
** Maximum protection
** Safest shopping & banking
** Identity protection
** Spam and phishing filter

semuanya bergantung kepada keperluan kita.... Tp pada ain untuk menjamin keselamatan PC @ Laptop dari virus kita memang perlukan kedua-dua Anti Virus di atas.... Apa lagi??? Cepat lah ke kedai-kedai komputer berdekatan untuk mendapatkan anti virus... Bertindak sebelum terlambat yer....





p/s tau tak ain menang Speaker Hello Kitty dari "WeChat" pada malam tersebut.... sila lihat SINI....



0 org yang baik hati komen:

Post a Comment