Wednesday, June 13, 2012

Check Darah sebab dah 6 hari demam

hi sume.... hari isnin hari tu ain decide nak p jugak klinik kesihatan kat kelana jaya... sebabnya ain da demam 6 hari dan dengan jayanya tak kebah2.... jadi adalah lebih baik untuk ain check sama ada ain ni kena denggi ke hape penyakit yg ain tak tau....

TQ to Kak Eton (Kazen belah husband) yang banyak membantu.... First time sebenarnya amik darah.... siap tutup mate dengan tangan.... misi tu tanye tak penah amik darah ke? ckp la x penah... ain hanye penah derma darah 5 kali.... tp jujur eh ckp derma darah sebanyak 5 kali tu.... ain sekali pun tak penah tgk bila dia cucuk jarum kat tangan ain nie... sbbnya ain terlalu lah ngeri memikirkan jarum yg menyucuk ain tuh... perghhhhh

K berbalik pada citer tadi tu... siap jek amik darah ain tggu dlm 5 minit kot... tak sure ar tempoh menunggu tu berape lama tp yg penting kejap jek.... amik la result tp ain mn la pandai baca kan?? so ain balik ke bilik pemeriksaan.... dia kata darah ok cume badan ain kering......

dan doktor tanye "awak isap rokok ke? " adoi.... aku tak pernah isap rokok kot.... then doktor pesan minum air byk2.... tu jek....

pekerbangan terbaru, hari ni ain masih demam tp tak la terok.... rasa la panas tp tak seteruk before.... chaiyok2.... ain harus kuat untuk pulih seperti sediakala.... :)

p/s korang pun take care k.... jaga kesihatan lek lok

0 org yang baik hati komen:

Post a Comment