Tuesday, March 20, 2012

#TSDAYOUT ke Kuala Selangor...

hari sabtu lepas ain dan suami dan peserta2 laen yang bertuah untuk ikut Tourism Selangor ke Kuala Selangor... Kami di arahkan untuk berkumpul di Pizza Hut Lucky Garden Bangsar... bersemangat kot even ain n husband tak cukup tido... Gara2 pegi tengok RAJA LAWAK akhir... entry pun lum buat lagi... bz sgt kot... pagi tu terpaksa lah membangunkan diri seawal 6.30pagi... taki kasi chance husband tdo smpai kul 7.00pg... dah... dah... ain nk wat entry pasal #TSDAYOUT dulu k...

memula naek ler bas ke Kuala Selangor... dalam perjalanan tu bas stop kat Kuil Tertua... tapi kuil ni ditutup untuk kerja2 pembaikan.... so amik gmbr dr jauh jer :)


berhenti untuk beberape minit jer... amik2 gmbr then naek bas semula untuk ke destinasi yang di tuju.... 

taaraaa.... da smapai kat TAMAN ALAM KUALA SELANGOR dh....


mmg sangat hijau.... cantek...cantek sgt... kalau kat KL susah kan nk dpt p tmpt2 mcm nie... sejuk jer mata memandang :) .... sampai jer ke Taman Alam nie kami di beri penerangan ttg tempat ni... ape aktiviti yang akan kite buat... abis jer tu...setiap seorg dari kami di berikan 1 boot n sarung tangan...


sempat lagi kan pose dgn boot masing2... :)


semua kusyuk mendengar... 

 

yeah sebelum masuk ke kawasan paya bakau... amik gmbr lagik...
 

baru separuh jalan kutip2 sampah... amik gmbr lagik :) huhuhu ... tp hasil yang kami kutip byk ok... siap masuk kedlm2 ag...tmpt yang tak terjangkau oleh akal pun kami ber-6 masuk n sgt gigih mengutip sampah :)




nah... ni lah hasil kami ber-6... banyak tuh... kalau campur dgn semua skali satu group seramai 30 org.... sampah tu ada la dalam 116 kg dlm masa 10 minit sahaja... byk kan!!! so korang semua tolong la jgn buang sampah d merate2 tempat... maen ikut dan jer pulak ain tgk... haipppp.... no...no...no... 
 

da penat kutip sampah sempat lagi naik atas nie... 


ni la jambatan yang kami lalui utk ke tempat yang kami kutip sampah tadi... 

hasilnya tgk lah boot kami... kotor yang amat.... selut kan... harus lah love hihihi... 





nnti ain update entry yang seterusnya utk #TSDAYOUT nih.... 


p/s : tak reti nak bercerita tp cukup ain katakan tmpt nie sgt menarik... harus pegi... menikmati alam sekitar.... menikmati kehijauan... chatek derrrr...





1 org yang baik hati komen:

  1. wow... bestnyer.. dh lama x merasa suasana cam tu... :-))

    ReplyDelete