Tuesday, March 27, 2012

Mama oh Mama (Part 2)

Sambungan dari entry INI...

Bila kuar jer tu mama di tempatkan di wad yang depan lah... sbb perlukan perhatian yang lebih... smpai jer wad ramai la jgk tgk mama... tp mama kan mcm separuh sedar... ubat bius tak habis lagi... siap ade patient yang kasik duit lagi... sbb mama nie kategori org yg sgt ramah di hospital.... walau dia sakit tp dia tak tunjuk... dia tak melepek di katil walau sakit.... ain sgt kagum dengan semangat arwah mama melawan penyakitnya itu...

ain pun tak ingat berape lama ain tdo di hospital....

Untuk pengetahuan semua... payudara mama di buang sampai bila jantung berdegup pun leh nmpk... mmg sgt2 pedih... kite tak rasa kan... masa tu mama kena buat dressing setiap hari... dan Alhamdulillah sekali lagi ain sgt kagum dengan kekentalan hati mama... yang mana mama tak menjerit2 sewaktu kena cuci tu... sedangkan patient lain ain tgk semua menjerit2... kuat plak tu... ain rasa kalau ain mesti dah jerit jgk :(

Sampai beberape hari tu tetiba luka mama tu kena jangkitan... dan diorg terpaksa bukak jahitan dan cuci... dan diorg decide tak jahit balik... so kesan luka tu bertambah besar.... takut n ngeri.... tapi tu lah.. ape pun mama tetap kuat....

lepas semuanya da okey... mama terpaksa di rujuk ke pakar di Hospital Besar Kuala Lumpur kerana doktor pakar byk di sana.... terpaksa la pada mulanya mama n ayah berulang alik ke kl... dan kami tggl 4 beradik di johor... smpai satu tahap di mana penghujung tahun 1998 mama dan papa decide utk pindah ke KL semula... dan ain & adik lelaki terpaksa terus tggl di johor sehingga abis tingkatan 5 dan tingkatan 2...  bermula la hidup ain jauh dari arwah mama... korang rasa kalau ade kat tmpt ain korang boleh tak? dengan keadaan mama yang sakit dan terpaksa plak berjauhan??

serius ain ckp mmg ain tak boleh nak hadap semua nie... mmg tak boleh... org laen blh mkn2 ain tak boleh... asyik ingat smpai hari2 ain call... walhal ain tak tau pun nk ckp dgn mama ape... tp yg ain tau ain nak call... smpai habis la duit belanja ain...dan mama dah start marah ain kerana asyik call... dan start dr situ ain cuba jadi kuat... even tak kuat... dan seperkara lagi... ain tak biasa tnggal dgn kawan2... tak biasa keadaan mcm tu... part sedih nie nnti ain buat entry lain yer...

dan mama di KL terpaksa menjalani radiotraphy & chemo... syukur Alhamdulillah mama sembuh sepenuhnya... selang beberape tahun mama plak di sahkan mengidap kanser paru2 pulak... aduiii... beratnya dugaan nie... tp masa tu ain bekerja di Luxor... kalau korang tau company tu MLM dan jual produk kesihatan... dgn bantuan produk tu yang di taja sepenuhnya oleh company ain berkerja dan jugak dgn izin Allah swt mama sembuh tanpa ape2 rawatan... Syukur sgt2....

Tapi kami akhirnya di uji lagi sekali yang mana mama disahkan mengidap Paru2 Berair... dah tak boleh bernafas spt biasa... kena pakai oksigen....

P/s nantikan entry seterusnya.... rasa sedih keterlaluan... ain rasa entry ni ade sbb ain rindu mama sgt2.... alangkah bagus nya dan indahnya andai mama masih ada di sisi :'(

1 org yang baik hati komen:

  1. siannye..;(

    CM dlu penah jadi ahli Luxor tuh...mkn suppliment..skrg da lame stop..

    ReplyDelete