Saturday, November 17, 2012

Selesain sudah buat buku Pink

EH3.... Buku pink ke Merah? ahhh... tak per lah mana2 pun blh ye tak...

Untuk pengetahuan korang Isnin lepas ain p ke Klinik Kesihatan Kelana Jaya seawal Jam 7 dah bergerak kuar rumah... smpai KK dalam kul 7.30 tp dah ramai yang beratur... so ain n husband pun ikot sama lah beratur.... sekejap je kami beratur tetiba misi ckp ibu2 mengandung p pintu tengah.... berlaku la adegan tolak menolak... haishhh kuat jugak depa ni eh... ain ni tetiba jd baik... tak tolak2 pun... REDHA jek....

then bila masuk depa2 yg dh ade buku pink tu letak la buku dlm bakul... AIN?? ohhh nooo buku kan tak der so duduk2 jer lah.... bila nampak misi jer terus tanye.... then misi kate " dah confirm pregnant ke?" ain pun jawab lah "haah".... pas tu dia mintak KAD KAWIN, IC AIN tu jek....

then duduk la dengan penuh sabar sambil menengok muka2 ibu2 mengandung lain yang mana ain lihat sangat la ketat.... aiyoooo pagi2 pun mcm tu eh??

tak lama tu nama ain d panggill.... dpt la no giliran ke 14..... duk tunggu2 tu skali nama ain d panggil.... Rupanya misi nak timbang berat badan, check tekanan darah dan daftar ain dalam buku senarai ibu mengandung mengikut kawasan kot....

pas tu semua ok then misi tu suruh p kaunter 23 & 21.... Kaunter 21 tuk check kumpulan darah dan Air kencing.... selesai yang tu p kaunter 23 utk check HIV, penyakit kelamin dan sebagainya... Depa amik darah  byk la jugak.... p/s kalau korang nak tau ain ni mmg takut jarum serius sangat takut even dh 5 kali derma darah :)

selesai semua process tu yang mana semua penyakit NEGATIF.... ain p kena p tunggu kat bilik 27.... duduk2 tu tak lama nombor ain d panggil.... so misi cakap la mcm2.... pasal kesihatan, pemakana dan tanye pasal alahan dan sebagainya... part yang ain tak tahan bila misi suruh baring.. katanya nak check from head to toe... HALAMAK.... mmg tergelak2 ain segan giler kot... lama jgk utk ain jadi serius... kesian kat misi tu tau... tp ain geli lah... campur malu.... dah siap semua process raba2 tadi tu misi bwk ain p jmpa doktor...

Baik sgt doktor tu.... doktor scan... nampak la baby ain tu... comel jek... sgt teruja... then doktor bagi appointment lagi sebulan utk check lagi sekali untuk tau due date yang sebenar... Ape pun pengalaman ni sangat berharga untuk kami suami isteri...

p/s due date ain tu tak leh nak tetapkan sebabnya period  bulan terakhir tu sampai dua kali... so kena la scan utk tau usia kandungan yang sebenar... tp jauh di sudut hati ain rasa yang due date ain mmg bulan 6 la... :)              

2 org yang baik hati komen: