Thursday, September 20, 2012

Review :: Filem Aji Noh Motor

Salam dan selamat pagi semua.... hari selasa baru2 ni ain berkesempatan untuk hadir ke malam pra tonton Filem Aji Noh Motor di TGV Sunway.... Filem ini bergenre Komedi Romantik Islamik... yang mana ia merupakan filem sulung arahan AJIBOI a.k.a Razif Rashid.... 

Sinopsis 

Mengisahkan mengenai seorang abang, PALI aka NOH yang sanggup melakukan apa sahaja demi adiknya, PANJI aka AJI. Pali seorang lelaki yang suka merempit dan berlumba namun setiap kali Pali menang, dia hanya akan mengambil spare part ataupun keseluruhan motor orang yang kalah sahaja. Panji pula seorang yang taat dan patuh dalam mengejarkan tuntutan agama Islam meskipun dia dilahirkan dalam keadaan buta. Pali sangat sayangkan Panji dan sanggup melakukan apa sahaja bagi memastikan permintaan Panji tercapai meskipun dia tidak mampu.

Jom layan beberape keping gambar still photo dari filem ini



Pendapat ain

1) filem ni berjaya buat penonton dalam panggung ketawa terbahak2...

2)  watak yang di bawa oleh Zalif Sidek sangat berkesan dan menjadi.

3) watak Wawa Zainal pun sama menjadi ... kiut betul lah dia bertudung....

4) Watak Alex Yanz?? perghhh best2..... 

5) Watak Liana Rafiai walau pun sedikit tapi kesan dia sangat bagus lah... part Liana ni jugak buat penonton ketawa....

6) Filem ini penuh dengan mesej dan pengajaran... dan juga dapat kite lihat sikap2 manusia zaman sekarang....

7) Filem harus tonton.... 

8) Syabas kepada Ajiboi kerana filem ini berjaya dan kagum sangat dengan hasil filem ini....




5 org yang baik hati komen:

  1. a'ahhh la..mcm best...dgr tajuk pon da buat geli ati....hehehe

    ReplyDelete
  2. Saya paling suka tengok budak jahat yang rambut panjang tu. Kelakar, ensem, pastu part fighting last tu banyak dia je yang fighting. Tapi saya tak kenal la siape tu, pelakon baru ke?

    ReplyDelete
  3. Filem ni sngt menghiburkan.Dalam gelak tawa melayan filem ni,terselit beberapa mesej yg baik dan berguna.

    Lakonan drpd para pendokongnye memang best dan membantu menguatkan lg filem ini. Tak sangka Alex Yanz boleh berlakon dlm genre komedi macm ni...dia nampak sngt kelakar ngan watak sbg abg kpde Zalif Sidek yg buta.Hahaha....X boleh blah ayat dia "korang x takut ke kalau silap2 hb kita dipanah petir ??"....

    Zalif sidek sbg Noh sngt comey....ala baik2 gitu....beza bebenor ngan watak Mat Saja dlm pilem Bini2ku gangster...hahahaha....Wawa Zainal bertudung nmpk sngt comey dlm pilem ni...watak 2 org member kpd Aji pun sngt kelakar....best3x....rugi x tonton weh.... :)

    ReplyDelete