Thursday, July 26, 2012

Zed Zaidi kemalangan?

Rasanya semua tau semalam kecoh pasal Zed Zaidi Kemalangan...  tu lah kan... zaman bila terlalu canggih semua sebok duk update status.... bila kita dapat info sesuatu kite terus update tanpa mengambil kira kesahihan dan kebenaran info yang kita terima... sudahnya semua orang dok share.... dok retweet....


UNTUK PENGETAHUAN SEMUA ITU CUMA LA SATU BABAK YANG ZED ZAIDI LAKONKAN... BUKAN KEJADIAN SEBENAR...

Nak cakap pun susah sbb kadang2 kita memang berniat baik sbb tu kita share... cuma siapa yang mulakan menda tu lah kena bertanggungjawab kan? kan?

contoh macam Arwah Bob Kuman Meninggal.... pergh... masa tu nasib baik ain tak percaya.... terus call nurse yang jaga dia kat rumah... then Alhamdulillah masa tu ain tak terlibat utk share Arwah da meninggal... pada ketika itu lah...

Sempena bulan baik dan hari baik... mari la kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah kepada Arwah Bob Kuman , Arwah Mama Ain dan semua umat Islam yang telah meninggal dunia.... Al-Fatihah....

Dunia terlalu maju smpai terlalu banyak info yang tak betul... sama2 lah kita buat yang terbaik....

2 org yang baik hati komen:

  1. Ish2 kecian... Moga dia dlm keadaan baik..alfatihah :)

    ReplyDelete
  2. moga arwah mama ain ditempatkan dikalangan orang yg beriman dan diredhai Allah , aamiin.
    :)

    ReplyDelete